Kršanski, 8. po redu Festival samoniklog bilja može početi!


Gotov je kompletan festivalski program koji će se odvijati 22.  i 23. travnja na Pristavu. Biti  u Kršanu  sve je zanimljivije brojnim izlagačima, ali i predavačima, te se i  ove godine očekuje  brojna zainteresirana publiku koja će  subotnja i nedjeljna  događanja moći pratiti od 11 do 19 sati.

I ove će godine biti otkrivene tajne korištenja samoniklog bilja - u gastronomiji, kozmetici, aromaterapiji. Jedan od predavača, na primjer,  Antun Rudan, „šumski kuhar“  svojem predavanju dao je zanimljiv naslov   - Tjelovježba i bilje.
Posebnu draž dat će i ovogodišnje radionice – brat će se bilje po okolnim livadama, slagati herbarij, pretvarati biljku u priručni glazbeni instrument ili pak ukusno jelo, sljubljivati je s čokoladom i još puno toga.

Predavači dolaze iz Istre, ali i iz raznih krajeva Hrvatske, a partner Festivala ove je godine Virovitičko–podravska županija.

U ovogodišnjem dječjem kutku, novom sadržaju,  sva djeca u dobi od 3 do 8 godina raznim će likovnim tehnikama dočarati svoj doživljaj biljnog svijeta u  vremenu od 12 do 16 sati.
Osim toga, bit će omogućeno gađanje lukom i strijelom, radionice Choco arta i druženje s  maskotom festivala.

U gastro-dijelu lokalni restorani ponudit će jela po promotivnim cijenama – ona na bazi bilja, ali i ona u kojima bilje neće biti osnovna namirnica.

Ovogodišnji posjetitelji drugog dana kršanske priče o bilju bit će i biciklisti-rekreativci, sudionici proljetnog izdanja biciklijade „Terra Albona“.

Prijave na sve radionice  primaju se  do 21. ili 22. travnja (ovisno o danu kada se održavaju), a u programu, koji je u prilogu, pogledajte  sva naša događanja.

Domaćini Festivala, Općina Kršan, Turistička zajednica i PZ Čepić polje i ove godine na Pristavu očekuju dobro raspoložene i brojne posjetitelje.

I ovogodišnji 8. festival održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar – Kitarović.

PROGRAM PREUZMITE OVDJE

  • istra logo color
  • htz logo color
  • hrv365 logo color
  • klub iznajmljivaca logo color
  • tripadvisor logo color
  • evisitor logo color
  • opcina krsan logo kolor
  • ministarstvo turizma logo color