Ovogodišnji Krafifest na kršanski Pristav privukao je „i staro i mlado“. Već 14. put za redom u prženim, kuhanim i flambiranim krafima uživalo je proteklog sunčanog ponedjeljka više od 6 tisuća posjetitelja koji su ispunili ne samo cijeli šator već i prostor oko šatora.
Na manifestaciji se sve do večernjih sati neprekidno i  strpljivo čekalo u redu jer svatko je htio „ocijeniti“ ovogodišnje delicije u koje  je desetak domaćica iz Općine Kršan pretočilo sve svoje znanje, iskustvo i ljubav prema autohtonoj namirnici. Svi ponuđeni načini izrade sadržavali su izvorne domaće namirnice - posebno se to odnosilo na nadjev od naribanog kravljeg sira, skute, jaja i  maslaca.
Umijeće izrade tijesta, onog za kuhane, i onog, malo drugačijeg, za pržene krafi, prenosi se s generacije na generaciju, a moramo istaknuti i modernu verziju krafi, a to su flambirani. Sve je bilo odlično jer je pripremljena količina  od 550  kilograma krafi „nestala“, što predstavlja i najveću do sada  pripremljenu količinu na nekom od Krafifesta. Sve pohvale idu Željki Kvalić,  Ani Trdoslavić,  Anđeli Faraguna, Marici Brajuha, Nevini Miškulin, Vandi Škec, Neviji Petreković, Tini Petreković, Sari Bažon, te mladim Antoniju Mrzliću , Stefanu Salomonu i Teddyju Poldrugovcu.
Posjetitelji su bili u prilici i sudjelovati u radionici izrade ove punjene tjestenine i dobiti izvornu recepturu.
Na festivalu se, osim  kušanja izvorne delicije, baš dobro i  zabavljalo. Posjetitelje su rasplesali Ribalta band, Duo D&D te akustični Ne Znam Band, a za otvorenje programa bili su zadužene domaće snage KUD-a Ivan Fonović Zlatela i  KUD-a Kršanski ljiljani, a voditeljske palice ovoga se puta prihvatio Davor Jurkotić.  Organizatori i ovog Krafifesta su Općina Kršan, Turistička zajednica  i Poljoprivredna zajednica Čepić polje.

  • istra logo color
  • htz logo color
  • hrv365 logo color
  • klub iznajmljivaca logo color
  • tripadvisor logo color
  • evisitor logo color
  • opcina krsan logo kolor
  • ministarstvo turizma logo color