Mala općina za velike projekte

Obilježavanje Dana Općine Kršan započelo je u petak, 21. srpnja svečanom sjednicom Općinskog vijeća u stanciji Stare staze gdje je načelnik Valdi Runko pozdravio sve uzvanike i goste, među kojima su bili saborski zastupnici Anton Kliman i Tulio Demetlika, čelnici istarskih gradova i općina, delegacija Gradačca iz BIH  koju je predvodio zamjenik načelnika Hajrudin Hasanbašić, predstavnici javnih službi, škola i vrtića, HEP-a, članovi kršanskog Općinskog vijeća te predstavnici medija. Runko je s ponosom nabrojao sve aktivnosti i postignuća protekle godine, dok je zamjenik načelnika Roman Carić predstavio projekte za koje su već dodijeljena sredstva iz EU fondova kao i one projekte za koje je izvršena prijava na natječaj EU fondova. Sve prisutne pozdravio je i Zdravko Vidak, predsjednik Vijeća.

Općina Kršan u protekloj je godini završila izgradnju Doma kulture, novog Dječjeg vrtića, parkirališta u Plominu; pri završetku su građevinski radovi na šetnici od Plomin Luke do Brestove- I faza, obnovljena je nedavno i kula u starogradskoj jezgri Kršana, a sljedeće godine bit će završena izgradnja obale za privez čamaca u Plomin Luci. „Mala općina za velike projekte – zaključili su na kraju Runko i Vidak.

Istoga dana, kršanski Pristav ugostio je sudionike malonogometnog turnira, a najbolji među 9 ekipa bili su igrači Rapca pobjedivši u finalu DVD Sutivanac rezultatom 2:0. Pobjedničku ekipu činili su Agušaj, Golja, Perak, Gobo, Trajkovski, Faraguna, Božićević i Gruičić. Treće plasirana Santa Domenica  pobijedila je Čepić rezultatom 4:1.

Subotnji sportski program počeo je već u 9 sati boćarskim turnirom 12 ekipa. Pobjeda je, na kraju, pripala domaćim snagama - Josipu i Ivanu Burulu i Zdravku Bojaniću koji su nadmašili Rakalj rezultatom 13:6. Treće mjesto osvojili su Jurazini koji su bili bolji od Rudata sa 10:7.

Poslijepodnevni program započeo je u 19 sati kada su posjetitelji kršanskih događanja mogli kušati domaće proizvode Poljoprivredne zadruge Čepić polje i slatke delicije vrijednih članova Bošnjačke nacionalne manjine. Lovačko društvo Zec priredilo je tradicionalni kotlić, a u  kulturno-zabavnom dijelu programa na Pristavu su  nastupili domaći KUD Ivan Fonović Zlatela i njihovi gosti, KUD „Rudine“ Župa Vidoši iz Livna. Djelić bogatog kulturnog nasljeđa bošnjačke nacionalne manjine pokazali su i članovi KUD-a Kršanski ljiljani.

Uvertira večernjem nastupu Lidije Bačić bila je zabava uz  Duo Feniks. Popularna Splićanka  pjevala je do dugo u noć pred brojnom publikom koja je zaposjela svaki slobodan kutak Pristava.

Nedjeljno jutro počelo je ekipnim natjecanjem SRD Plomin u udičarenju u kojem su prvo mjesto osvojili Robert Belić i Marino Paćelat,  a lovački turnir u gađanju glinenih golubova bio je održan na streljani u Šušnjevici.

Istoga dana u 16.30 Memorijalni nogometni turnir „Dermano i Mladen Fable“ otvorili su najmlađi utakmicom između Potpićan-Učke 72 i Rudara u kojoj su ovi potonji bili uspješniji pobijedivši rezultatom 5:1. U utakmici veterana svih generacija nastupilo je 50-tak rekreativaca, a u nadmetanju mlađih i starijih, nije bilo pobjednika. Sve je završilo nerješenim – 2:2.

Prava glazbena poslastica uslijedila je u večernjim satima na plominskoj Lombordi gdje je splitski kantautor Tedi Spalato svojom glazbom oduševio brojnu publiku. 

Stari grad Kršan ugostiti će u ponedjeljak 31.7. u 20,30 minuta Udrugu Birikina iz Pule i njihovu predstavu Avanture Pipi Duge Čarape.

Dani Općine Kršan završili su tradicionalno Svetom misom u utorak, 25. srpnja na Dan Sv. Jakova, zaštitnika Općine.

Tedi spalato

  • istra logo color
  • htz logo color
  • hrv365 logo color
  • klub iznajmljivaca logo color
  • tripadvisor logo color
  • evisitor logo color
  • opcina krsan logo kolor
  • ministarstvo turizma logo color