Već deseti put zaredom, Kršan će 27. i 28. travnja biti domaćin zanimljivog festivala kojega pohode ljubitelji prirode i zdravog načina života.

Zanimljivi predavači, radionice i gastro iznenađenja i ove će godine biti mamac posjetiteljima. Dr. sc. Donatella Vrbanac, stručnjakinja za prehranu, poznati hrvatski arhitekt Ante Vrban, prof. Višnja Bartolović, predavači s zagrebačkog PMF-a, brojni fitoaromaterapeuti u dva će festivalska dana otkriti manje poznate zanimljivosti o biljkama i zdravlju.

Marija Kolarović iz Udruge Verbena podučit će o izradi uljnog seruma i kreme za lice.

Pojedinosti o ljekovitom bilju i začinima sv. Hildegarde ispričat će prof. Višnja Bartolović. Floressa design podučit će vas kako izraditi cvjetni aranžman.Naučite i pravilno disati, uključite se i u sportske programe.
Posebni festivalski gosti bit će partneri iz španjolskog grada Alconchele, a njihov kuhar pripemat će tapase od biljke tagarnin i šparuga. Sve će to u subotu u 14 i 16 sati začiniti i zvuci flamenga.

Ističemo i nedjeljni cooking show, prezentacijsku radionicu chefa Davida Skoka koji će pripremiti 100 degustacijskih porcija jela od samoniklog bilja iz mora /alge / i sa obale. Show će se održati u vremenu od 12 do 14 sati.
Podsjećamo i na već tradicionalnu dvodnevnu radionicu branja bilja na kršanskim livadama gdje će poznati travar Franko Zgrablić upoznati polaznike s ljekovitim biljkama.

Svečano otvorenje zakazano je u subotu u 11 sati, a šator je za sve posjetitelje otvoren oba festivalska dana do 19 sati.
Organizatori i ovogodišnje manifestacije su Općina Kršan i Turistička zajednica te Poljoprivredna zadruga Čepić polje.

Pokroviteljica 10. Festivala je predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović.

Detaljan program nalazi se u prilogu.Detaljan program nalazi se u prilogu.

  • istra logo color
  • htz logo color
  • hrv365 logo color
  • klub iznajmljivaca logo color
  • tripadvisor logo color
  • evisitor logo color
  • opcina krsan logo kolor
  • ministarstvo turizma logo color